Winterprogramma 2019

100_0057cropBegin het nieuwe jaar goed door Uw kennis over dieren te vergroten en te verrijken! Ook in de winter van 2019, van januari tot en met maart, organiseert het Instituut voor Dieren in Filosofie en Wetenschap weer een aantal cursussen over dieren in Amsterdam, gegeven door psycholoog en filosoof dr. Esteban Rivas. Zoals altijd zijn deze cursussen bedoeld om een breed publiek kennis te laten maken met wat de wetenschap ontdekt over de intelligentie en het gevoelsleven van dieren. De cursussen worden gegeven op HBO/WO niveau, maar een specifieke vooropleiding is niet vereist. Ze staan dan ook open voor iedereen die meer wil weten over onze mededieren. Alle evenementen vinden plaats op een zaterdag en worden gehouden in het Hoofdgebouw van de universiteit aan de De Boelelaan 1105 te Amsterdam.

Hieronder vindt U het overzicht van de evenementen die van januari t/m maart 2019 worden georganiseerd. Klik op de titel van het evenement waar U meer over wilt weten en U komt op de pagina van dat evenement terecht, waar U alle informatie over de inhoud vindt en waar U zich kunt aanmelden.

Cursus “De intelligentie en het gevoelsleven van kippen, paarden, varkens en vissen” zaterdagen 19 en 26 januari 2019.

In januari wordt opnieuw deze recent opgezette cursus gegeven. De cursus bestaat uit 2 zaterdagen, die ook afzonderlijk kunnen worden gevolgd. Op zaterdag 19 januari gaan we in op “De intelligentie en het gevoelsleven van kippen, paarden, varkens, koeien, geiten en schapen.” En op zaterdag 26 januari “De intelligentie en het gevoelsleven van vissen.” Een cursus dus over het wezen van voor de meeste mensen maar onbekende dieren.

Cursus “Het gevoelsleven van dieren en de relevantie daarvan voor onze ethiek” zaterdagen 23 februari en 2 maart 2019.

Ook deze cursus bestaat uit 2 zaterdagen die eveneens afzonderlijk kunnen worden gevolgd. Op 23 februari behandelen we wat de wetenschap heeft ontdekt over het gevoelsleven van alle dieren. En op 2 maart gaan we in op alle verschillende posities en stromingen binnen de dierethiek, over de manier waarop wij mensen met andere dieren zouden moeten omgaan.

Cursus “Slimme honden! De intelligentie van honden” zaterdagen 16 en 23 maart 2019.

unnamed-2Deze populaire cursus zal met veel plezier opnieuw worden georganiseerd in maart. Daarbij gebruiken we het boek “De wijsheid van honden. Over intelligentie en gedrag van ons meest geliefde huisdier” van Brian Hare als cursusboek. U krijgt in 2 zaterdagen een up to date overzicht van alle boeiende wetenschappelijke ontdekkingen over de behoorlijke intelligentie of cognitie van honden.

Kindercollege “Dieren kunnen ook denken en voelen” zaterdag 30 maart 2019.

Een college speciaal voor kinderen in de lagere school leeftijd met een vrolijk overzicht van wat de wetenschap ons kan vertellen over de intelligentie en de gevoelens van dieren.

 

Voor mensen van 50 jaar en ouder:

Ook komende winter geeft dr. Rivas weer een cursus voor het Hoger Onderwijs Voor Ouderen. Dit maal aan de Hogeschool in Alkmaar. Het betreft hier de cursus “De intelligentie en het gevoelsleven van kippen, paarden, varkens en vissen” die zal worden gegeven in 5 colleges op de donderdagmiddag, van 14 februari t/m 21 maart. Via de site van Hovo Alkmaar kunt U zich aanmelden voor deze cursus.

Tip voor de feestdagen: schenk elkaar kennis en geef iemand op voor een van deze cursussen!

Tot ziens deze winter in Amsterdam!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s