Herfstprogramma 2018

Kom deze herfst kennis opdoen over de intelligentie en het gevoelsleven van dieren! Ook dit najaar organiseert het Instituut voor Dieren in Filosofie en Wetenschap weer een aantal cursussen over deze onderwerpen en daarnaast zal ook het Dierendag Kindercollege weer plaatsvinden. Speciaal is de nieuwe cursus over de intelligentie en het gevoelsleven van kippen, koeien, varkens, paarden, geiten, schapen en vissen, op twee zaterdagen in september. Hieronder vindt U het overzicht, met links naar verdere informatie over de betreffende evenementen. Alle evenement vinden plaats op zaterdagen in het Hoofdgebouw van de Vrije Universiteit Amsterdam. De inschrijving staat open voor iedereen die in dieren is geïnteresseerd en diens kennis over dieren wil vergroten.

NIEUWE CURSUS “DE INTELLIGENTIE EN HET GEVOELSLEVEN VAN KIPPEN, KOEIEN, VARKENS EN VISSEN”

4570559898_7495e7f463_oIn september wordt een volledige nieuwe cursus georganiseerd over dieren die voor de meeste mensen niet zo bekend zijn. We gaan kijken naar wat de wetenschap heeft ontdekt over de intelligentie en het gevoelsleven van kippen, koeien, varkens, paarden, geiten, schapenen vissen. De cursus is bedoeld voor iedereen die nader kennis wil maken met deze dieren als individuen die kunnen denken en voelen. De cursus bestaat uit 2 cursusdagen. Op 15 september behandelen we kippen, koeien, varkens, paarden, geiten en schapen. De 2e cursusdag is op 22 september en zal volledig gewijd zijn aan vissen. Deze cursusdagen zijn ook afzonderlijk te volgen. De cursusdagen beginnen om 11.30 en eindigen om 16.30 uur. Kosten bedragen 120 euro voor de volledige cursus van 2 dagen of 60 euro per afzonderlijke cursusdag. Voor minder draagkrachtigen bestaat een korting, zij betalen 50 euro voor de volledige cursus of 25 euro per afzonderlijke cursusdag. Klik hier voor meer informatie over de inhoud van de cursus en hoe U zich kunt aanmelden.

DIERENDAG KINDERCOLLEGE “DIEREN KUNNEN OOK DENKEN EN VOELEN” 

Op zaterdag 29 september 2018 zal weer het speciale Dierendag college worden georganiseerd voor kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar met volwassen begeleiding. De titel is “Dieren kunnen ook denken en voelen” en bestaat uit een vrolijk overzicht van wat de wetenschap allemaal heeft ontdekt over de intelligentie en het gevoelsleven van alle dieren. Van de slimheid van honden en vogels tot de emoties van liefde en troostgedrag bij allerlei dieren. Het college begint om 12.30 en eindigt om 14.30 uur. Kosten voor deelname zijn 7,50 euro per kind en 12,50 euro per volwassene. Klik hier voor meer informatie over het kindercollege en om U aan te melden.

CURSUS “HET GEVOELSLEVEN VAN DIEREN EN DE RELEVANTIE DAARVAN VOOR ONZE ETHIEK”

100_0057cropOp zaterdagen 20 en 27 oktober 2018 wordt de cursus “Het gevoelsleven van dieren en de relevantie daarvan voor onze ethiek” georganiseerd. Tijdens de eerste cursusdag, “Bewustzijn, gevoelens en emoties bij dieren,” gaan we in op het vraagstuk van bewustzijn bij dieren en behandelen we wetenschappelijk onderzoek naar de gevoelens en emoties die we met andere dieren delen. Op de tweede cursusdag, “Dierethiek,” gaan we uitgebreid in op dierethiek en behandelen we de verschillende posities van ethici en filosofen over de manier waarop we met andere dieren zouden moeten omgaan. Deze cursusdagen zijn ook afzonderlijk te volgen. De cursusdagen beginnen om 11.30 en eindigen om 16.30 uur. Kosten bedragen 120 euro voor de volledige cursus van 2 dagen of 60 euro per afzonderlijke cursusdag. Voor minder draagkrachtigen bestaat een korting, zij betalen 50 euro voor de volledige cursus of 25 euro per afzonderlijke cursusdag. Klik hier voor meer informatie over de inhoud van de cursus en hoe U zich kunt aanmelden.

CURSUS “SLIMME HONDEN! DE INTELLIGENTIE VAN HONDEN”

unnamed-2In november zal voor de laatste keer dit jaar weer de populaire cursus “Slimme honden! De intelligentie van honden” worden georganiseerd, voor iedereen die meer wil weten over de intelligentie van honden. Tijdens deze cursus gaan we uitgebreid in op alle recente en boeiende studies naar de intelligentie of cognitie van honden. Van sociale tot fysieke intelligentie. Als cursusboek gebruiken we “De wijsheid van honden” van Brian Hare. De cursus bestaat uit 2 cursusdagen en vindt plaats op zaterdagen 10 en 17 november 2018. De cursusdagen beginnen om 11.30 en eindigen om 16.30 uur. Kosten bedragen 120 euro voor de volledige cursus van 2 dagen of 60 euro per afzonderlijke cursusdag. Voor minder draagkrachtigen bestaat een korting, zij betalen 50 euro voor de volledige cursus of 25 euro per afzonderlijke cursusdag. Klik hier voor meer informatie over de inhoud van de cursus en hoe U zich kunt aanmelden.

Voor mensen van 50 jaar en ouder:

Net als in voorgaande jaren zal psycholoog en filosoof dr. Esteban Rivas dit najaar ook weer een cursus geven voor het Hoger Onderwijs Voor Ouderen, dit keer aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Deze cursus is alleen toegankelijk voor mensen van 50 jaar en ouder. Dit najaar zal Rivas de cursus “Slimme honden! De intelligentie van honden” geven voor Hovo Rotterdam in 5 colleges op de dinsdagmiddag. Het eerste college is op 2 oktober en het laatste college op 6 november. De inschrijving voor deze cursus wordt geopend op 6 juli. Klik hier voor meer informatie over deze cursus en hoe U zich kunt aanmelden.

Tot ziens deze herfst!

Advertenties

One thought on “Herfstprogramma 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s