Winterprogramma 2018

Begin het nieuwe jaar goed door Uw kennis over dieren te vergroten en te verrijken! Het Instituut voor Dieren in Filosofie en Wetenschap presenteert ook in de winter van 2018 weer een vol programma aan cursussen over de intelligentie en het gevoelsleven van dieren. Psycholoog en filosoof dr. Esteban Rivas zal weer up to date overzichten geven over de intelligentie van honden, het gevoelsleven van dieren, dierethiek, en over de sociale intelligentie van alle dieren. Ook het vrolijke Kindercollege “Dieren kunnen ook denken en voelen” keert weer terug. Allemaal materie om ook Uw eigen denken en voelen ten opzichte van onze mededieren te voeden en te stimuleren en iedereen dichter bij het wezen van de dieren te brengen met wie we deze aardbol delen!

100_0057cropAlle evenementen vinden plaats op een zaterdag en worden gehouden in het Hoofdgebouw van de Vrije Universiteit aan de De Boelelaan 1105 in Amsterdam. De cursussen vereisen geen vooropleiding en staan open voor iedereen die meer wil weten over dieren.

Hieronder vindt U het overzicht van het winterprogramma 2018. Klik op de titel van het evenement waar U interesse in heeft en dan komt U op de betreffende pagina met meer informatie.

Cursus “Slimme honden! De intelligentie van honden” zaterdagen 13 en 20 januari 2018. 

Een overzicht en kennismaking met al het boeiende onderzoek naar de intelligentie van honden uitgevoerd in de afgelopen 2 decennia aan allerlei universiteiten in de wereld. Honden zijn slim!

Kindercollege “Dieren kunnen ook denken en voelen” zaterdag 3 februari 2018.

Een college speciaal voor kinderen in de lagere school leeftijd met een vrolijk overzicht van wat de wetenschap ons kan vertellen over de intelligentie en de gevoelens die allerlei dieren met ons mensen delen.

Cursus “Het gevoelsleven van dieren en de relevantie daarvan voor onze ethiek” zaterdagen 17 en 24 februari 2018.

Tijdens de eerste cursusdag van deze cursus krijgt U een overzicht van wat de wetenschap heeft ontdekt over het bewustzijn, de gevoelens en emoties van dieren. De tweede cursusdag bestaat uit een overzicht van de verschillende posities en stromingen in de dierethiek over de morele vraag hoe wij met andere dieren zouden moeten omgaan.

Cursus “Het dier en de ander – De sociale intelligentie van dieren” zaterdagen 17 en 24 maart 2018.

Een cursus volledig gewijd aan de vraag hoe allerlei dieren de ander zien. Van herkenning van de ander aan diens lichaam tot en met het zien van de ander als een geestelijk wezen dat kan denken en voelen.

Tip voor de feestdagen: schenk elkaar kennis en geef iemand op voor een van deze cursussen!

Tot ziens deze winter in Amsterdam!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s