Programma mei en juni 2016

Kom in mei en juni kennis opdoen over dieren bij de lezingen en cursussen van het Instituut voor Dieren in Filosofie en Wetenschap!

800px-Chimpanzees_in_Uganda_(5984913059)Voor de maanden mei en juni 2016 vindt U hieronder het uitgebreide programma, met links naar verdere informatie over de betreffende evenementen. Alle lezingen en cursussen vinden plaats op zaterdagen in het Hoofdgebouw van de Vrije Universiteit Amsterdam. De inschrijving staat open voor iedereen die in dieren is geïnteresseerd en diens kennis over dieren wil vergroten.

DIERLIJKE LENTELEZINGEN

Begin mei en eind juni worden er twee Dierlijke Lentelezingen georganiseerd. De lezingen gaan over de volgende onderwerpen.

Zaterdag 7 mei 2016: Bewustzijn en emoties bij dieren. Een overzicht van de discussie over bewustzijn bij dieren en van wetenschappelijk hersenen- en gedragsonderzoek m.b.t. gevoelens en emoties bij dieren.

Zaterdag 25 juni 2016: Inleiding tot de dierethiek. Introductie tot de belangrijkste stromingen in de dierethiek: hoe moeten we met andere dieren omgaan?

De Dierlijke Lentelezingen worden gegeven op een zaterdagmiddag, van 12.30 tot 16.30 uur. Kosten voor deelname zijn 40 euro per lezing en 20 euro voor minder draagkrachtigen. Klik hier voor meer informatie over de inhoud van de Dierlijke Lentelezingen en hoe U zich kunt aanmelden.

CURSUS “DE INTELLIGENTIE VAN HONDEN”

In mei zal voor de enalaatste keer dit jaar weer de populaire cursus “De intelligentie van honden” worden georganiseerd, voor iedereen die meer wil weten over de intelligentie van honden. Tijdens deze cursus gaan we uitgebreid in op alle recente en boeiende studies naar de intelligentie of cognitie van honden. Van sociale tot fysieke intelligentie. Als cursusboek gebruiken we “De wijsheid van honden” van Brian Hare. De cursus bestaat uit 2 cursusdagen en vindt plaats op zaterdagen 21 en 28 mei 2016. De cursusdagen beginnen om 11.30 en eindigen om 16.30 uur. Kosten bedragen 100 euro voor de volledige cursus van 2 dagen of 50 euro per afzonderlijke cursusdag. Korting voor minder draagkrachtigen betreft 50 euro voor de volledige cursus of 25 euro per afzonderlijke cursusdag. Klik hier voor meer informatie over de inhoud van de cursus en hoe U zich kunt aanmelden. De laatste keer dit jaar dat deze cursus zal worden georganiseerd zal begin september zijn.

KINDERCOLLEGE “DIEREN KUNNEN OOK DENKEN EN VOELEN”        

Op zaterdag 4 juni 2016 zal weer een speciaal college worden georganiseerd voor kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar met volwassen begeleiding. De titel is “Dieren kunnen ook denken en voelen” en bestaat uit een vrolijk overzicht van wat de wetenschap allemaal heeft ontdekt over de intelligentie en het gevoelsleven van alle dieren. Van de slimheid van honden en vogels tot de emoties van liefde en troostgedrag bij allerlei dieren. Het college begint om 12.30 en eindigt om 14.30 uur. Kosten voor deelname zijn 7,50 euro per kind en 12,50 euro per volwassene. Klik hier voor meer informatie over het kindercollege en om U aan te melden.

CURSUS “DE SOCIALE INTELLIGENTIE VAN DIEREN”

Op 2 zaterdagen in juni 2016 zal de nieuwe cursus “De sociale intelligentie van dieren” worden gegeven, waarin we zullen ingaan op het wetenschappelijke onderzoek naar de sociale intelligentie of cognitie van alle dieren, van menspaen en olifanten tot en met honden en vogels. Het programma:

Zaterdag 11 juni 2016. Cursusdag 1. Zelfbewustzijn en herkenning van individuen. Sociaal leren, cultuur en samenwerking.

Zaterdag 18 juni 2016. Cursusdag 2. Theory of Mind: Toeschrijven van mentale toestanden aan een ander. Empathie.

Elke cursusdag begint om 11.30 en eindigt om 16.30 uur. Kosten voor deelname zijn 100 euro voor de volledige cursus of 50 euro per afzonderlijke cursusdag. Korting voor minder draagkrachtigen is 50 euro voor de hele cursus of 25 euro per afzonderlijke cursusdag. Klik hier voor meer informatie over de inhoud van de cursus en om U aan te melden.

Mensen van 50+ in Groningen en omgeving:

Psycholoog en filosoof dr. Esteban Rivas geeft in juni en juli de cursus “De sociale intelligentie van dieren” ook in de vorm van 4 colleges voor de Seniorenacademie Hovo Groningen. De colleges vinden plaats op de dinsdagmiddag op de volgende data: 28 juni, 5, 12 en 19 juli. Klik hier voor meer informatie over deze cursus. En klik hier om direct naar de website van de Seniorenacademie Hovo Groningen te gaan om U aan te melden. Alleen voor mensen van 50 jaar en ouder.

Tot ziens in mei en juni!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s