Inschrijving nog open voor de cursus “De intelligentie van dieren”

Terwijl de goed bezochte cursus “De intelligentie van honden” aan de Vrije Universiteit Amsterdam op dit moment nog loopt, is de inschrijving voor de cursus “De intelligentie van dieren” nog open en kan men zich nog aanmelden voor de hele cursus of voor een afzonderlijke cursusdag.

Aziatische olifant moeder en kalf

Aziatische olifant moeder en kalf

Over 2,5 week begint de nieuwe cursus “De intelligentie van dieren.” In deze cursus zal psycholoog en filosoof dr. Esteban Rivas een up to date overzicht geven van wat de wetenschap heeft ontdekt over de intelligentie van alle dieren, van ongewervelde dieren, vogels, honden, katten en olifanten tot en met apen. De cursus bestaat uit 4 zaterdagen in maart, waarbij elke cursusdag een aantal aspecten van de intelligentie van dieren behandelt. De cursus kan als geheel kunnen worden gevolgd, maar men kan zich ook inschrijven voor 1 of 2 van de afzonderlijke cursusdagen naar keuze. Door het volgen van de cursus krijgt U een goed beeld van de intelligentie van allerlei dieren en zult U met andere ogen gaan kijken naar dieren. Tenslotte zijn mensen niet de enige slimme dieren.

De indeling van de cursus is als volgt:

Zaterdag 7 maart 2015. Cursusdag 1. Geschiedenis van het denken over en het onderzoek naar dierlijke intelligentie. Cognitie in communicatie. Symbolen en taalonderzoek.

Zaterdag 14 maart 2015. Cursusdag 2. De relatie tussen hersenen en cognitie. Basale intelligentie: Object permanentie. Concepten. Cognitie over relaties tussen objecten. Geheugen. Herkennen van individuen. Zelfbewustzijn.

Zaterdag 21 maart 2015. Cursusdag 3. Quantitatieve cognitie: hoeveelheden onderscheiden en tellen. Ruimtelijke cognitie. Causale cognitie op fysiek gebied. Werktuigen: gebruik en constructie. Sociaal leren, imitatie en cultuur.

Zaterdag 28 maart 2015. Cursusdag 4. Sociale intelligentie. Begrip van het visuele/auditieve perspectief van een ander. Begrip van de intenties en kennis van een ander. Begrip van menselijke communicatieve signalen. Bedrog, empathie, altruïsme en rouw.

Voor meer informatie en om U aan te melden klikt U op deze link.

Tot ziens bij deze cursus!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s