Modules over de intelligentie van honden bij EduPet

Banner-EduPet-234x60pxOp donderdag 25 april heb ik bij het nieuwe opleidingsinstituut EduPet te Veenendaal met veel plezier een ochtend verzorgd over het bewustzijn en de emoties van honden voor de cursus Hondengedrag: Door de ogen van een hond. Op maandagochtend 17 juni keer ik terug bij EduPet en zal ik twee modules verzorgen over de intelligentie van honden voor de cursus Hondengedrag met als titel Hoe slim zijn honden?

Beschrijving van mijn modules: De afgelopen decennia zijn er heel veel nieuwe onderzoeken gedaan naar de intelligentie van honden. Boeiende studies die tot veel meer inzicht hebben geleid over het denken van honden. In deze cursus krijg je een overzicht van de meest recente resultaten op dit gebied. Zo blijken honden een grote sociale intelligentie te hebben. De volgende onderwerpen komen daarbij aan bod: Wat begrijpen honden van het zien, horen en weten van mensen? Kunnen honden leren door sociale observatie en zijn ze in staat tot imitatie? Hoe goed begrijpen ze menselijke communicatieve signalen zoals wijzen en blikrichting? En hoeveel menselijke woorden kunnen honden eigenlijk begrijpen? Ook kijken we naar de fysieke intelligentie van honden. Wat begrijpen ze van hun fysieke omgeving? Hoe gedragen honden zich in spannende onderzoeken als de toverbeker? Deze onderwerpen zullen je kennis verrijken over het denken van je hond!

EstebanenhondFaithAansluitend zal hondencoach Arvid van Putten ’s middags twee modules verzorgen over het gedrag en de gedragsproblemen van honden. Ook zal hij ingaan op angst en dominantie bij honden en daarbij aangeven dat je beter een houding van tolerantie dan dominantie naar je hond toe kunt hebben.

Praktische informatie: De cursusdag wordt gegeven op maandag 17 juni en zal duren van 09.30 tot 16.00 uur. Deelname aan de cursusdag kost 65 euro, inclusief lunch. Adres: EduPet, Accustraat 11 te Veenendaal. Klik hier om je aan te melden.

Tot ziens in Veenendaal!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s